Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(76)

Margaretatårta

Detta är en god tårta som passar bra till att bjuda till andra!!!!!

ibtisam04

Vote
(76)

Räcker till 1 tårta Margaretatårta

Räcker till...

1 tårta Margaretatårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten
  • 2 dl kaffegrädde Det här är receptet till fyllningen
  • 2 st äggulor
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 300 g mandelmassa Det här är receptet till garneringen
  • 1-2 st äggvitor
  • 1 påse(a 35 g) mandelspån
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 kryddmått citron syra
  • Smörj och bröa en form,24 cm i diameter. Vispa äggen och soccitronsyranröst. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Rör ner detta i äggsmeten och tillsätt vattnet. Häll sockerkakssmeten i formen. Grädda kakan i 175°C i nedre delen av ungnen ca 30min. Låt kakan svalna och dela den i två bottnar. Sjud i en kastrull grädde, gulor och socker och potatismjöl till fyllningen underomröring tills krämen är tjock. Smaksätt med vaniljsockret och låt krämen kallna. Lägg den som fyllning mellan bottnarna. Riv mandelmassa och blanda den med så mycket äggvita, att den blir smidig. Bred ut 2/3 av massan över hela tårtan. Spritsa resten som en rand runt kanten. Strö eller tryck fast mandelspånen runt tårtans yttersida. Grädda den mitt i ungnen,225°C resp  200°C, ca 7 min eller tills mandeln fått färg. Skjölj, rensa och skiva jordgubbarna.  Täck hela tårtan med jordgubbar. Blanda vattnet och sockret och låt detta koka tills lagen blir tjock och simmig. Rör i citronsyran. Ös den avsvalnade lagen över jordgubbarna så att de blir glansiga och fina!