Bild på Mirror Glaze tårta

Mirror Glaze tårta

Jussiycake, jussiycake.com
fre, 2017-10-20 19:35

Det här är en moussetårta med brownie botten & en mirror glaze.

Den är inte jättesvår att göra faktiskt. Har man bara lite tålamod & ett glad humör så fixar ni det här galant:)

Receptet ger

1
st
Tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • Brownie botten
  • 60 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl mjöl
  • Vit chokladmousse
  • 300 g vit choklasd
  • 6 dl grädde
  • 2 st Dr. Oetker gelatinblad
  • Svarta vinbärs mousse
  • 4 dl svarta vinbär
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Mirror Glaze
  • 225 g vit choklad
  • 2,4 dl socker
  • 1,1 dl vatten
  • 5 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • 1,1 dl glykos sirap
  • 1,1 dl kondenserad mjölk
  • valfri gelefärg

Gör så här

  1. Browniebotten:

    Sätt ugnen på 125 grader.

    Fäst ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter.

    Smält chokladen & smöret i en kastrull, se till att det inte bränns vid.

    Vispa ner socker & ägget.

    Blanda vaniljsocker, kakao & mjölni en bunke & vispa sedan ner i chokladsmeten.

    Häll i formen & grädda i ca 25-30 min.  Ta ut & låt kallna helt.

     

     

  2. Vit Chokladmousse

  3. Lägg gelantineti kallt vatten i ca 5 min.

    Värm 1 dl grädde & tillsätt gelantinbladen, rör om tills gelantinet löst sig.

    Hacka den vita chokladen & smält över vattenbad. Häll nu på den ljumna gräddblandningen över den smälta chokladen.& rör ihop försiktigt.

    Vispa resten av grädden  & blanda  sedan i chokladblandningen.  

    Häll på moussen över den kalla browniebotten & ställ i kyllen någon timme.

  4. Svarta vinbärsmousse

  5. Lägg gelantinet i kallt vatten i ca 5 min.

    Koka vinbären i en kastrull i ca 10 min, mixa dom sedan till en jömn smet. 

    Blanda ner gelantinet &  vaniljen.

    Låt det sedan svalna helt, vispa grädden ganska hårt & vänd ner i vinbärsblandningen.

    Häll upp detta ovanpå den vita chokladmoussen & ställ in i kylen ytterligare ca 2 tim.

     

  6. Mirror glaze

    Hacka den vita chokladen i små bitar, lägg i en skål.

    Mät upp gelantin pulver i en annan skål & rör ut med 4 msk kallt vatten & låt det svälla.

    Mät upp socker, vattem & glykos sirap i en kastrull. Värm tills allt socker löst sig.

    Ta bort från värmen då temperaturen uppnåt 105 grader.

    Blanda ut det stelnade gelantinet tillsammans med sockerblandningen & rör om tills du har en slär smet.

     

    Tillsätt den kondenserade mjölken & rör om ytterligare, häll blandningen över chokladen så att den smälter.

    Ta en stavmixer & mixa slät.

    Färga blandningen i önskad färg, vill man ha flera färger så ta fler små skålar & dela upp blandningen .

     

    Nu:) 

    Ta fram din moussetårta, ställ den på ett galler, gärna med en plåt under då det blir ganska söligt.

    Placera den kalla tårtan mitt på gallret & börja hälla din glace över, börja grån mitten & häll i cirklar tills hela tårtan är täckt, samt kanterna:)

    Låt den rinna av ordenligt, lyft sedan över den till en tårtbricka el serveringsfat.

    Bara att börja garnera, använd fantasin & ha roligt ❤️


Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.