Bild på  mjölkprotein fri ahlgrens bilar tårta
Bild på  mjölkprotein fri ahlgrens bilar tårta

mjölkprotein fri ahlgrens bilar tårta

bakamedfridarundin, http://bakamedfridarundin.blogg.se/
fre, 2016-04-08 11:00

Denna tårtan är en fluff tårta som är för dig som inte tål Mjölkprotein.

eller helt enkelt inte äter mjölk :)

 

Fluffet måste du göra minst 6 timmar innan.

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 4 st eco ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • mjölkfritt smör att smöra formen med

Rubrik

  • Hallon lager

Ingrediens

  • 300 g tinade hallon
  • lite vispad alpro soya grädde
  • strösocker efter smak

Rubrik

  • Vaniljkräm

Ingrediens

  • 4 st äggulor
  • 2 dl alpro soya mjölk
  • 2 dl alpro soya vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk Maizena
  • 1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister

Rubrik

  • Ahlgrens bilar fluff

Ingrediens

  • 6 dl alpro soya vispgrädde
  • 120 g ahlgrens bilar
  • Dr. Oetker grön hushållsfärg
  • Dr. Oetker röd hushållsfärg
  • Dr. Oetker Vaniljtwister

Gör så här

  1. Tårtbotten

    Vispa ägg & socker med elvisp i minst 3 minuter.

    blanda alla övriga ingridienser i en annan skål.

    när du vispat ägg smeten så siktar du ner mjölblandningen i äggsmeten.

    blanda till en slät smet med en slikepott. ( blanda nog men försiktigt så smeten behåller luft)

    grädda i 175 grader i 40 minuter

     

    Hallon lager

    Mosa hallonen en aning, Vispa upp lite vispgrädde och tillsätt socker efter smak. bred ut på första lagret.

     

    Vaniljkräm

    blanda grädden, mjölken, maizena,vanilj & socker. tillsätt äggulorna.

    låt sjuda på plattan ( inte koka) tills det blir en tjock smet. rör hela tiden.

    när smeten är lagom tjock så tar du kastrullen från plattan och tillsätter vanilj. låt svalna i kylen.

     

    Ahlgrens bilar fluff

    häll upp grädden i en kastrull, tillsätt bilarna& Vaniljen. låt bilarna smälta på svag värme tills det blir en slät smet. var noga med att det inte kokar då är fluffet förstört. häll upp fluffet i en skål och ställ i kylen över natten. vispa sedan upp fluffet till en bra konsistes. om du tycker det är för tjockt så kan du bara tillsätta mer soya grädde.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.