Bild på Mocca Tårta
Bild på Mocca Tårta
Bild på Mocca Tårta

Mocca Tårta

Tinefis
lör, 2013-01-19 13:27

super god mocca kaka som är både smakrik och saftig. Passar till alla tillfällen, festliga som vardagliga.

Receptet ger

1
st
tårta

Ingredienser & Gör så här

Gör så här

  1. Tårtbotten - chokladkaka
    (1 kaka - eller 12-20 cupcakes)

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 420 g socker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 375 ml vatten
  • 190 ml kakao
  • 320 g vetemjöl
  • 1.5 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader

  2. Blanda smör och socker med handmixer, eller i en matberedare tills det är vitt och fluffigt.

  3. Tillsätt ett ägg i taget. Mixa inte alltför mycket,
då slår du ut de luftbublor du redan skapat.

  4. Tillsätt vanilj extrakt, vatten, kakao, vetemjöl, bakpulver och natriumbikarbonat.
    Blanda allt samman.

  5. Häll smeten i en 20 cm ”springform” (en sån med avtagbara kanter).
    Grädda i ugnen i 50-60 min.
    Efter cirka 30-40 min kan du
behöva lägga folie på så att toppen av kakan inte bränns.
 När din tandpeta, eller liknande, kommer ut ren, är kakan klar.
 (Denna kaka tog 90 minuter i min ugn! Så det beror helt på hur din ugn fungerar)

    Tips!!! Du kan ta ut kakan innan tandpetan är ren, för kakan fortsätter att
bakas när du tagit ut den. För att du inte ska få en alldeles för torr kaka,
ta ut den och låt den ”efterbakas”.

Vad ska det vara för

Vad ska det vara för ingredienser till mocca frostingen. Och vad ska vara för fyllning i tårtan?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.