Bild på Nurce Cake

Nurce Cake

baka.se
ons, 2016-05-25 14:04

Denna fint skapade och dekorerade tårta gick Sara Eriksson till final med i Cake It Away 2016. Stort grattis önskar vi! 

Receptet ger

1
hög tårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten:

Ingrediens

  • 4 st eko ägg
  • 3,5 dl socker
  • 1 rågad tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl eko Standarmjölk
  • 150 g margarin
  • 4 rågade dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

    Börja med att smörja en bakform med lite margarin, rekomenderar flytande margarin, jag använde 22 cm diameters form.

    Klä formen gärna med en remsa bakplåtspapper runt kanten då kakan blir hög.

     

    Smält 150 gram margarin och låt svalna något.

    Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst, ca 5-8 min.

    Tillsätt de övriga ingredienserna, sist det smälta margarinet!

     

    Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen i ugnen i ca 40 min.

    Känn av med sticka!

     

    När kakan är färdig, låt den stå en stund i formen, och lägg den sedan upp och ned på ett fat med formen fortfarande på.

    Låt svalna helt.

     

    Medans kakan svalnar så börjar du med fyllningen.

     

Rubrik

  • Zoo fluff:

Ingrediens

  • 3 dl eko grädde
  • 80 g Zoo godis
  • några droppar Dr. Oetker hushållsfärg röd

Gör så här

  1. Häll i grädden och godiset i en kastrull.

    Värm grädden på svag till medel värme, FÅR EJ KOKA!

    Rör om ofta och fortsätt tills godiset är smält.

    Låt blandningen stå och svalna och sedan in i kylen där den behöver stå i minst 2 timmar.

     

    Vispa sedan upp blandningen till ett fluffigt fluff!

    Om det behövs, späd ut med mer grädde.

    Piffa upp färgen med några droppar röd hushållsfärg.

     

Rubrik

  • Glasskräm:

Ingrediens

  • 3 dl grädde
  • 5 msk marsanpulver (Marsankrämen som skall vispas med kall mjölk, ej den som kokas)
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Börja med att vispa ihop mjölk, vaniljsocker och marsanpulver.

    Låt stelna i ca 10-15 min i kylen.

    Ta ut krämen och tillsätt sedan grädden och vispa poröst med elvisp!

     

    Dela sedan tårtbotten, som ska vara helt kall, i tre delar, fyll med fluffet först, på med ett lock, sedan glasskrämen med lock på. Klä tårtan i plastfolie eller plastremsa så den inte blir torr.

    Låt tårtan stå och dra sig lite i kylen i 2-3 timmar.

     

Rubrik

  • Smörkräm:

Ingrediens

  • 150 g rumstempererat smör eller margarin
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • ½ dl kokhett vatten
  • några droppar Dr. Oetker citronarom

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • Dr. Oetker Sockermassa
  • valfria hushållsfärger eller gelfärger från Dr. Oetker

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret, florsocker och vaniljsocker.

    Rekomenderar en bakmaskin här.

    Tillsätt det heta vattnet, lite lite i taget.

    Vispa på full styrka i ca 10 min.

     

    Ta sedan ut tårtan ur kylen och spackla tårtan med smörkrämen.

    Använd gärna en spatel och börja med toppen på tårtan först.

    Spackla den med ett jämnt fint lager på toppen och fortsätt sedan på sidorna.

    se till att täcka alla ojämnheter i sidorna så du får släta ytor runt hela tårtan.

     

    Låt tårtan stå i kylen i ca 2 timmar så smörkrämen får bli lite hård.

     

    Kavla ut sockerpasta, ca 500 g behövs.

    Går även bra med marsipan. 

    Kavla ut ett stort täcke, ca 2-3 mm tjockt och täck sedan tårtan.

    Släta ut toppen på tårtan först, använd händer eller en smoother, och börja få toppen på tårtan slät först, jobba dig sedan ned för sidorna på tårtan till hela tårtan är täckt.

    Skär bort överflöd med antingen en pizza-skärare eller kniv.

     

    Dekorationer är gjorda i sockerpasta från Dr Oetker.

    Dekorationerna är gjorda ett par dagar innan tårtan sätts ihop så att de hinner torka och få sin form!

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.