Nutella tårta med Karameliserad mjölk & hallon mousse
- en troligen mastig tårta som har allt ;)
Ingredienser
Så gör du
Choklad tårtbotten
- 100 g smält smör
- 5 st eco ägg
- 3,5 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 1 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl potatismjöl
- 1,5 dl vetemjöl
Hallonmousse / kräm
- 2 dl vispad grädde
- 2,5 dl hallonsylt
- 1,5 msk snabb marsanpulver
karamelliserad mjölk
- 1 burk Färdig karamelliserad mjölk/ Dulce de leche
Nutella lager
- 450 g Nutella
- Ganera med några färska hallon
Tårtbotten
Smält smöret och låt det svalna
blanda alla torra ingridienserna i en separat bunke.
vispa ägg och socker i en annan bunke i 5 minuter.
häll ner de smälta smöret i ägg smeten.
sikta ner de torra ingridienserna i smeten
vänd runt smeten med en slikepott tills smeten är slät.
smörja en form med löstagbara kanter och lägg bakplåtspapper
runt formen så att inte smeten väller över i ugnen
grädda i 175 grader i ca 45-50 minuter,
kakan skall vara torr när den är klar.
Hallonmousse
Vispa grädden, Tillsätt sylten
och sedan marsan pulvret under elvisp.
Karameliserad mjölk / dulce de leche
Lägg den karameliserade mjölken i en skål och rör runt en aning
och bred sedan ut på de andra lagret tårtbotten.
Nutella
Spackla tårtan slät med nutellan och dekorera sedan med hallonen.