Bild på Pariserkrans
Bild på Pariserkrans

Pariserkrans

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2011-10-18 10:36

I södra europa, och framförallt Frankrike äter man mycket petit choux- bakverk. Petit Choux-smeten är lite speciell, man kokar vetemjölet i vatten och tillsätter ägg. Äggen ger ett luftigt och frasigt bakverk. Eftersom smeten är sockerfri är det lätt att göra Pariserkransen sockerfri.

I så fall byter man tårtmoussen mot vispad grädde och bär eller frukt.

Receptet ger

1
st
ca 12 bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2.25 dl mjölk
  • florsocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet och låt koka under kraftig omrörning tills massan släpper kastrullbotten. Låt svalna något.

  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Häll smeten i spritspåse med stor stjärntyll.

  3. Rita ut en ring, stor som en mattallrik på ett bakplåtspapper. Spritsa smeten i tre varv; ett precis utanför det ritade, ett varv innanför, intill den första ringen. Det tredje varvet spritsas ovanpå de båda första ringarna.

  4. Grädda kransen i 210 grader i cirka 30 minuter. Det är viktigt att inte öppna ugnsluckan de första 20 minuterna.

  5. Ta ut kransen och känn efter att den inte är för mjuk. Skulle den vara på väg att sjunka ihop kan man sätta in den på eftervärmen i ca 10 minuter till.

  6. Låt kransen svalna och skär av översta 1/3 som ett lock.

  7. Vispa tårtmoussen med mjölken, ca 2 minuter med elvisp tills moussen är fluffig och tjock. Spritsa moussen i kransen och lägg på locket.

  8. Förvara kransen kallt till servering. Servera gärna med färsk fruk eller bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.