Bild på  Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta
Bild på  Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta
Bild på  Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta
Bild på  Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta

Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta

bakamedfridarundin, http://bakamedfridarundin.blogg.se/
fre, 2016-04-08 10:53

http://www.ica.se/recept/enkel-tartbotten-2448/

Här har du recept på bra tårtbotten, men jag byter ut vetemjölet och andvänder bara 2 dl potatismjöl istället. det ger en mer luftigare botten. :)

 

Fluffet som är med i receptet måste göras dagen innan eller minst 6 timmar innan du vispar upp det.

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Päron Mousse

Ingrediens

  • 2,5 dl vispgrädde vispas hårt
  • 1 st äggula
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk florsocker
  • 250 g päron pure en liten barnmatsburk
  • 3,5 msk snabb marsan
  • 2 st fin hackade päron gärna päron conference Eller päron på burk
  • Dr. Oetker grön hushållsfärg Några droppar

Rubrik

  • Vaniljkräm

Ingrediens

  • 4 dl röd mjölk
  • 4 st eco äggulor
  • 4 msk Maizena
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde

Rubrik

  • Vit chokladfluff med citron

Ingrediens

  • 6 dl vispgrädde
  • 360 g vit choklad
  • 1 st citron Bara skalet

Gör så här

  1. Päron mousse

    Vispa grädden hårt, separera gulan från ägget och blanda i grädden.

    blanda ner florosocker& vaniljpulver.

    sedan päronpuren.

    vispa med elvisp när du tillsätter marsan pulvret. ( vispa inte för mycket för då blir det segt)

    tillsätt grön karamellfärg efter smak, och till sist de finhackade päronen.

    bred ut över tårtbottnen.

     

    Vaniljkräm

    Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

     vispa till en jämn smet.

    Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin.

    Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    ( krämen får inte kokas)

    rör i vaniljpulver& vaniljsocker

    När krämen svalnat så vispar du i den vispade grädden i vaniljkrämen.

    Bred ut på det mellerst lagret.

     

    Vit choklad fluff med citron

    häll grädden i en kastrul 

    lägg i den vita chokladen, Tvätta citronen och torka den.

    riv skalet från citronen och lägg det i grädden.

    låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.

    ställ det i kylen i minst 6 timmar eller över natten.

     Vispa sedan upp till lagom konsistens.

    Spackla ett tunt lager med fluff innan du börjar dekorera

    Jag använde mig ut av en slät 13 mm tyll.

     

    Bilder på hur du gör tårtan finns beskrivet på bilderna.

     

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.