Bild på Påsktårta

Påsktårta

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2011-04-18 09:44

Receptet ger

ca
10 bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mandelmassebotten

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 200 g socker
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g Odense mandelmassa Lyx
  • saft från en apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Vispa samman ägg och socker tills det är vitt och pösigt.

  2. Sikta och blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen.

  3. Riv mandelmassan grovt, blanda ner i äggkrämen tillsammans med apelsinjuice.

  4. Häll upp i en rund form med löstagbar botten. Baka av ca 30 minuter.

Rubrik

  • Chokladglasyr

Ingrediens

  • 75 g valfria nötter
  • 1 burk burk kondenserad mjölk (400 g)
  • 25 g smör
  • 1 msk sirap
  • 100 g Odense mörk choklad 70% kakaohalt
  • rivet skal och saft från en apelsin

Gör så här

  1. Mät upp mjölk, smör, apelsinsaft och sirap i en vid teflonpanna. Koka på svag värme tills kolan är som sirap i konsistensen. Rör hela tiden annars bränner det fast.

  2. Vispa i den hackade chokladen och apelsinskal, vänd ner nötterna. Slå upp på bottnen, stryk snabbt ut det och låt sedan svalna.

  3. Dekorera med färska bär och små påskägg som topping. Låt kakan stå ett par timmar innan den serveras i rumstemperatur.

Den innehåller ju ägg! Trots

Den innehåller ju ägg! Trots att jag söker på aggfritt!!

Tack för din upplysning! Vi

Tack för din upplysning! Vi har gått in och ändrat detta. Fortsatt lycka till med ditt bakande! Mvh baka.se

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.