Bild på Pavlova

Pavlova

Svenska Lantägg, www.svenskalantagg.se
tis, 2010-04-27 16:07

Receptet ger

1
st
tårta (8-10 port)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 3 dl socker
  • 0,5 tsk vit vinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk majsmjöl
  • glass, bär, vispgrädde till fyllning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

  2. Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum, fortsätt vispa och tillsätt hälften av sockret efterhand.

  3. Tillsätt vinäger, sikta ner vaniljsocker och majsmjöl. Vänd ner resterande socker.

  4. Bred ut marängsmeten i formen, och låt den gå upp mot forrmens kanter.

  5. Grädda på nedre falsen i 150° i ca 20 minuter. Sänk sedan värmen till 115° och låt den stå i 1-1,5 timme,

    eller tills marängen känns fast. Kanten på formen kan avlägsnas mot slutet av gräddningen.

  6. Låt Pavlovan svalna.

  7. Fyll den med vaniljglass, vispgrädde och bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.