Bild på Pavlova

Pavlova

Från sött till salt
fre, 2011-08-26 08:19

Mycket lättlagat och känns härligt somrig.

Receptet ger

4
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • bär eller frukt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 110°C.

  2. Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sedan lite socker i taget. Vispa tills du kan dra ut marängen i långa "snibbar" från vispen.

  3. Sikta över Maizena och häll i vinägern. Vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott.

  4. Klicka ut marängsmeten till 4 jämna rundlar på ett bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen ytterligare några timmar eller över natten.

  6. Hit kan man förbereda.

  7. Strax innan pavlovan ska serveras lägger du över ett regält lager vispad grädde och toppar med ett berg av bär och färsk frukt i bitar.

Det var jätte gott!

5

Det var jätte gott!

Jag har provat receptet och

5

Jag har provat receptet och det var jättegott!

Ser god ut!!!!!!!!!!!

Ser god ut!!!!!!!!!!!

Den är god! Testa!

Den är god! Testa!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.