Bild på Pippitårta
Bild på Pippitårta
Bild på Pippitårta
Bild på Pippitårta
Bild på Pippitårta

Pippitårta

baka.se
tis, 2016-04-12 15:32

Med denna tårta blev Lina Lindgren vår 2:a veckovinnare i Cake It Away 2016. Vilken Pippi-älskare hade inte blivit överlycklig utav att få smaka på denna?  

Receptet ger

1
Tårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten:

Gör så här

  1. Tårtbotten "lika delar" : Ta fram tre likadana glas. Mät upp 5 ägg i ena, lika högt med socker i nästa, i tredje glaset fyller man upp lika högt med 1/3 potatismjöl och 2/3 vetemjöl,

Ingrediens

  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • en nypa Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker i 3 min. Sikta ner mjölblandningen i äggen och vänd runt försiktigt. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Dela sen botten i tre delar. 

     

Rubrik

  • Fyllning/vit chokladmousse:

Ingrediens

  • 180 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält chokladen på svag värme i grädden, och ställ sen i kylen i minst 6 timmar. Vispa upp med elvisp. 

Rubrik

  • Hallonmousse:

Ingrediens

  • 225 g hallon
  • 0,5 dl socker
  • 3 st Dr.Oetker Gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinblad i blöt 5 min. Koka upp hallon och socker, sila bort kärnor och smält ner gelatinbladen. Kyl ner och vänd ner den vispade grädden. Låt stelna en stund och fyll sen tårtan med ett lager hallonmousse och ett lager vit chokladmousse. 

     

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • vispad grädde
  • Rosa marsipan utkavlad (tårtlock)
  • Dr. Oetker Sockermassa som du färgar efter tycke och smak med Dr. Oetker Gelfärger
  • Dr. Oetker Dekorationspärlor att lägga i kistan

Gör så här

  1. Spackla med ett lager grädde. Täck med marsipan. Dekorationer är gjorda av sockerpasta och dekorationspärlor. 

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.