Bild på Rabarbertårta

Rabarbertårta

sofia
mån, 2016-05-30 11:10

Härligt söt och syrlig rabarbertårta toppad med färska hallon samt frystorkade hallon från Dr. Oetker. Jag fuskade och använde färdiga sockerkaksbottnar men ännu godare är det nog att baka egna. Rabarberkompotten och lemon curd går utmärkt att förbereda dagen innan. Förvara i burkar i kylskåpet.

Receptet ger

ca 10
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt tårtbottnar 3-delad (eller baka egna)

Rubrik

  • Rabarberfyllning

Ingrediens

  • 500 g rabarber skalad och skuren i små bitar
  • 2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Lemon curd

Ingrediens

  • 2 st ekologiska citroner
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 100 g smör

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • Dr. Oetker naturlig dekoration hallon
  • färska hallon

Gör så här

  1. Rabarberkompott: Blanda rabarberbitarna med socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt småkoka utan lock i 15-20 minuter. Rör om emellanåt. Småkoka tills du har en jämn och fin kompott. Ställ den att kallna. 

  2. Lemon curd: Tvätta citronerna. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Knäck äggen i en kastrull och vispa ner sockret. Blanda i saft och skal från citronerna. Värm på svag värme och rör om tills du får en tjock kräm. När det börjar bubbla är det dags att ta kastrullen av plattan. Klicka ner smöret i krämen och rör tills det är helt smält. Ställ curden att kallna.

  3. Lägg den kalla rabarberkompotten på första och andra tårtlagret. Lägg på den tredje bottnen och täck ovansidan med lemon curd.

  4. Vispa grädden och bred över hela tårtan. 

  5. Dekorera tårtan med hallon och frystorkade hallonbitar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.