Regnbågstårta
Räcker till ca 14 bitar
ca 14 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 6 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 msk vatten
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- Dr. Oetker Gelfärger (grön, röd, gul och blå)
Fyllning och Garnering:
- 2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
- 4,5 dl mjölk
- 0,5 dl Koncentrerad flädersaft
- Strössel till dekoration
Smörj och bröa 4 springformar, 22 cm i diameter. Har man inte så många formar kan man grädda kakorna i flera omgångar. Formen bör dock bröas och smörjas mellan varje gräddning.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Tillsätt vatten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vänd ned det i smeten.
Dela smeten i fyra delar och färga dem med var sin färg.
Häll smeten i vardera form. Grädda en eller två kakor i taget, gräddtid 8-10 minuter.
Låt kakorna svalna på galler.Vispa tårtmoussen med flädersaft och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig.
Lägg ihop formarna med mousse mellan. Spara hälften av moussen som används att täcka runt om kakan. Garnera med valfritt strössel och låt kakan stå svalt till servering.
Tips: Gör gärna kakan en dag innan servering, men vänta med dekoration tills strax innan den ska ätas!