Rekordsnabb rulltårta
Får du oväntade gäster? Det här går snabbt. Två minuter att skapa degen, fem minuter i ugnen och två minuter för att tillsätta sylt, rulla ihop och skära. Fika klart på mindre än tio minuter!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 rulltårta
1 rulltårta
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
Fyllning
- 2 dl sylt Välj din favorit eller ta det du har hemma. På bilderna ser du rulltårta med jordgubbssylt.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ned vetemjöl, bakpulver och vatten.
Klä en plåt med hög kant med bakplåtspapper.
Fördela smeten över plåten med en slickepott.
Grädda rulltårtan i 250 grader i 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på diskbänken, strö över socker på pappret. När rulltårtan är färdig stjälper du upp kakan på det sockrade pappret.
Tillsätt valfri sylt i den mängd du tycker passar, ca 2 dl.
Rulla ihop tårtan så "tajt" du kan, för att få snygga skivor.