Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(67)

Ricecrisptårta med chokladkräm

Underbart smarrig tårta som älskas av både stora och små. 

Sessansmatte

Vote
(67)

Räcker till 10-15 personer

Räcker till...

10-15 personer

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 8 st äggvitor
  • 4 dl socker
  • 6 dl Ricecrisp
Chokladkräm
  • 8 st äggulor
  • 2,4 dl socker
  • 2 dl gräddmjölk
  • 160 g mörk choklad
  • 150 g smör
Garnering
  • 5 dl vispad grädde
  • jordgubbar
  • Vispa ihop 4 äggvitor och 2 dl socker pösigt. 
    Rör i 3 dl ricecrisp och bred ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i 70 min.

    Detta gör du två gånger så blir det två långpannebottnar.

    Rör ihop äggulor, socker, gräddmjölk och sjud tills detta tjockar. Rör hela tiden!! Rör i choklad och smör.

    Bred krämen på en av bottnarna och lägg på botten nr 2. Vispa 5 dl grädde och garnera med den och bären. Låt stå svalt en stund innan servering.