Bild på Rulltårta med äpplen och lingon

Rulltårta med äpplen och lingon

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
mån, 2010-04-26 11:57

Tips:
Använder Du Delikatessyoghurt kan Du utesluta flor- och vaniljsocker i fyllningen.

Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt.

Receptet ger

1
st
rulltårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm kanel, malen

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1-2 äpplen (250 g) rivna
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl Lindahls Yoghurt eller Delikatessyoghurt Vanilj
  • 2 dl lingon
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker till fast skum.

  2. Sikta mjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel. Rör ihop äggvispet med mjölblandningen.

  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i ugn vid 225 grader i 5 - 6 minuter.

  4. Strö socker på ett nytt balplåtspapper och vänd tårtan på det nya pappret. Dra försiktig bort det första pappret från tårtbotten. Lägg tillbaka pappret och låt tårtan kallna under det.

  5. Lägg gelantinen blött. Vispa grädden till hårt skum. Värm yoghurt i mikron till kroppstemperatur (35-40 grader).

  6. Krama ur gelantinen och smält den i mikron. Blanda yoghurt och gelantinen noga. Tillsätt rivet äpple, lingon, florsocker och vaniljsocker.

  7. Blanda varsamt med den vispade grädden. Bred fyllningen på tårtan. Lämna 2 cm på ena ändan utan fyllning.

  8. Rulla tårtan i bakplåtspapper. Avsluta med sidan utan fyllning.

  9. Låt tårtan vila minst 4 timmar i kylen och fortsätt förvara den i kylen om så behövs.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.