Bild på Rulltårta med chokladsmörkräm

Rulltårta med chokladsmörkräm

Homemadefika, homemadefika.com
mån, 2016-11-28 15:28

Recept på en enkel och väldigt god rulltårta som inte blir lika mastig som en drömrulltårta, och inte heller så söt som en klassisk rulltårta med sylt i. 

Receptet ger

1
rulle
(som bakas i långpanna)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,75 dl mjölk eller vatten

Rubrik

  • Smörkräm:

Ingrediens

  • 300 g margarin
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250ºC. Lägg två bakplåtspapper i en långpanna.

    Vispa ägg och socker en lång stund tills det blivit vitt och luftigt. Blanda vetemjölet och bakpulvret i en annan bunke och vänd ner det i smeten med en slickepott. Häll till sist ner mjölken och blanda runt. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5 min. (om du är osäker på om den är färdig så tar du och sticker ner en tandpetare i kakan. Om inget fastnar på tandpetaren så är rulltårtan färdig).

    Förbered under tiden ett bakplåtspapper som du strör med strösocker. När rulltårtan är färdig tar du ut den ur ugnen och vänder på det förberedda bakplåtspappret.

    Låt svalna och gör under tiden chokladsmörkrämen.

     

  2. Smörkrämen:

    Vispa ihop alla ingredienserna i ca 5 min. Smörkrämen ska bli lite luftig. Bred ut den på den avsvalnade rulltårtebotten. Rulla försiktigt ihop rullen och häll på lite mera strösocker på rullen. Skär i önskade bitar och servera!

    Tips! Frys in rulltårtan i bitar och ta fram när du får oväntat besök! 

     

Mycket God!!!

Vill dock varna om att det blir en väldigt stor rulltårta...

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.