Rulltårta med jordgubb- och citronfyllning
Recept på klassiker, här med smakerna jordgubb och citron. Som sommar i ett bett!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 5-6 msk varmt vatten
- 2 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 st citron
- 400 g jordgubbar
- 4 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 0,5 dl florsocker
- blockchoklad
Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form (ca 35 x 40 cm) med 2-3 cm kant.
Vispa ägget med vattnet tills det blivit vitt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ytterligare 2 minuter.
Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl. Vänd försiktigt ned detta i äggblandningen.
Bred ut smeten på bakplåten i ca 1 cm tjocklek. Grädda kakan i ca 10 minuter. Stjälp upp kakan strax efter gräddning på ett sockrat bakpapper.
Pensla bakpappret med kallt vatten och dra bort det försiktigt. Rulla ihop kakan från den korta sidan och rulla bakpappret runt den.
Lägg kakan i kylskåpet medan fyllningen förbereds.
Riv citronskal och pressa citronen. Tvätta jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Blanda vaniljsockret med grädden och vispa den hård.
Blanda jordgubbar, florsocker och rivet citronskal i grädden och smaksätt med citronsaft.
Rulla försiktigt ut kakan och bred på fyllningen, rulla sedan ihop den igen.
Smält chokladen och dekorera sedan rulltårtan med smält blockchoklad.