Rulltårta med jordgubbar
En riktig sommarfavorit är denna jordgubbstårta, fylld med krämig vanilj- och jordgubbsgrädde och toppad med färska och frystorkade bär.
Här delar vi med oss av vårt recept på rulltårta med jordgubbar:
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 4 st ägg
- 1,5 dl socker
- 50 g mandelmjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Rubrik
- Fyllning
Ingrediens
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl socker
- 1 st apelsin rivet skal
- 200 g färska eller frysta jordgubbar
- 3 msk Dr. Oetker Bakstabil vaniljkrämpulver
Rubrik
- Garnering
Ingrediens
- 4 dl florsocker
- 2 msk vatten
- 5 droppar citronsaft
- Dr. Oetker Frystorkade Hallon
- färska jordgubbar
Gör så här
Vispa ägg och socker till ett skum. Blanda de torra ingredienserna till botten och rör ned i äggsmeten. Fördela smeten över en bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.
Strö socker på rent bakpapper. Stjälp upp den gräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
Fyllning: Vispa grädden fluffigt. Smaka av med socker och apelsinskal. Mosa bären med en mixer. Blanda bär och grädde. Blanda ner vaniljkrämpulvret tills fyllningen blir fast.
Bred fyllningen på den avkylda botten. Rulla ihop längs långsidan.
Garnering: Vispa ihop florsocker, vatten och citronsaft till en glasyr. Ringla över rullen. Strössla direkt med frystorkade hallon och garnera med jordgubbshalvor.
Skriv kommentar