Bild på Rulltårta med lemoncurd och hallonsylt

Rulltårta med lemoncurd och hallonsylt

Pärssan
lör, 2010-06-26 17:28

Supergod fräsch somrig rulltårta.

Receptet ger

1
st
rulltårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • strösocker

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • ca 5 msk lemoncurd
  • ca 1,5 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ner grädden. Bred ut smeten i en lånpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader cirka 5-7 min. Vänd upp kakan på en sockrad handduk eller bakplåtspapper. Pensla bakplåtspappret som kakan gräddades på med kallt vatten och dra försiktigt av det. Låt kakan svalna.

     

    Bred ut lemoncurd i ett tunt lager över hela kakan. Bred därefter ut hallonsylten jämnt över kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan till en tight rulle. Lägg kakan att vila i minst en timma innan du skär upp den.

Frysa in

Hej! Kan man frysa in allt? Med fyllningen? Eller finns det några bra tips?

Undrar om man kan ha

Undrar om man kan ha lingonsylt istället

Såååå enkel och så fluffigt

Såååå enkel och så fluffigt god.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

detta är gott

detta är gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.