Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Sacherrulltårta med chokladmousse

Vote
(5)

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 förpackning Dr. Oetker Tårtmousse med chokladsmak
  • 2 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ned det i smeten.

  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig handduk. Dra bort pappret kakan gräddast på. Är det svårt att lossa pappret kan man pensla kallt vatten över pappret.

  4. Vispa samman tårtmoussen med mjölk, helst med elvisp.

  5. Bred aprikosmarmelad över den avsvalnade kakan. Bred moussen över marmeladen. Rulla ihop kakan från långsidan. Låt ligga kallt en stund innan kakan ska skäras.