Bild på Saftig tårtbotten

Saftig tårtbotten

Spitt
mån, 2010-09-06 09:03

Recept till en stor och saftig tårtbotten för alla tillfällen. Receptet utgår från en form på 26 cm i diameter.

Receptet ger

1 stor
tårtbotten

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl potatismjöl lite mer vid behov
  • 2,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ett ägg i taget

    så blir det inte för tungt. Häll smeten i en smörad

    och bröad form (26 cm/dm).

    Grädda på nedre falsen i ugnen - 200 grader i 40-45 minuter.
    Blir den mörk ovanpå - lägg ett smörpapper över.

    I min familj delar vi alltid botten i tre delar och gör en klassisk

    prinsesstårta av den med grädde, marsipan, sylt och vaniljsås.

Du har ju inte ens skrivit

Du har ju inte ens skrivit hur man gör????

24 cm? 26 cm?

24 cm? 26 cm?

hur stor är formen?

hur stor är formen?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.