Bild på Schwarzwaldtårta
Bild på Schwarzwaldtårta
Bild på Schwarzwaldtårta
Bild på Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2011-08-29 13:47

En mycket enkel variant av den populära schwarzwaldtårtan!

I den klassiska "Schwarzwalder Kirschtorte" är det körsbär och choklad som ger karaktär åt tårtan. Vill man inte använda körsbärssylt kan man byta ut det mot annan sylt.

Receptet ger

10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 förp. färdigköpta marängbottnar
  • 1 dl körsbärssylt
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 förp. ( 50 g ) Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • Chokladspån
  • Dr. Oetker kakaorosor och blad

Gör så här

  1. Vispa grädden fast. Blanda hälften av grädden med vaniljsocker och hackade nötter.

  2. Bred körsbärssylt på ena marängbotten. Bred nötgrädden över och lägg på den andra botten.

  3. Täck ovansidan av tårtan med ett tunt lager grädde.

  4. Häll ev. resten av vispgrädden i en spritspåse med stjärntyll och spritsa mönster på tårtan.

  5. Dekorera med chokladspån och kakaorosor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.