Bild på Semlerulltårta

Semlerulltårta

Kaksmulan
tis, 2013-02-12 20:26

Enklare, snabbare men minst lika god som vanliga semlor.

Receptet ger

8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma som du stöter fint i mortel
  • 1/2 dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 200 g mandelmassa
  • några droppar bittermandelolja

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned mjölken och mjölet som du blandat med bakpulver och kardemumma.
    Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 225 grader i ca 5-8 min. Ta ut och stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet. Låt svalna under bakduk. Riv mandelmassan fint. Vispa upp grädden tills den är riktigt fast (utan att bli smör). Ta undan knappt hälften av grädden och blanda resten med mandelmassan och ev. några droppar bittermandelolja för mera smak. När kakan har svalnat brede du på mandelgrädden och rullar ihop den från långsidan. Skär i lagom breda bitar och spritsa eller klicka på lite grädde på toppen. Avsluta med att sikta över lite florsocker.

Jag älskar semlor ❤️

Jag älskar semlor ❤️

Så himla gott

Så himla gott

mmm vad gott

mmm vad gott

Smarr!!!!!!!!!!

Smarr!!!!!!!!!!

mmmmmmmmm

mmmmmmmmm

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.