Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Skumbollsrulle med chokladmaräng

Recept på rulltårta med skumbollfyllning.  

Rullen består av en kokosmaräng som är smaksatt med kakao, en härlig skumbollsfyllning. Rullen ringlas sedan med en härlig chokladganache innan man strör på med kokosflingor. 

Vote
(15)

Räcker till 1 st rulltårta

Räcker till...

1 st rulltårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Marängbotten
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl Maizena
  • 1,5 msk kakao
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
Fyllning
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2,5 msk vatten
  • 0,5 dl Dr. Oetker flytande glykos
  • 1,25 dl stösocker
  • 2,5 st äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Chokladganache
  • 100 g choklad
  • 0,5 dl grädde
  • 20 g smör
Garnering
  • kokosflingor
  1. Sätt ugnen på 170 grader.

  2. Mixa kokosflingorna så fint som möjligt. Blanda kokosen med strösocker och maizena i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. 

  3. Blanda försiktigt i de torra ingredienserna med en slickepott tills allt är välblandat. Spritsa ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Spritsa ca 17-18 plåtlånga strängar tätt intill varandra eller tills smeten tar slut. 

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna. Lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt. 

  5. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka vatten, glykos och strösocker i en kastrull till 116 grader.

  6. Vispa under tiden äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Fortsätt tills marängen känns ljummen och fast. 

  7. Smält gelatinbladen i en kastrull. Blanda i lite av marängen i kastrullen och vänd sedan ner allt i resterande marängsmet. Blanda väl. Smaksätt med vaniljsocker. 

  8. Bred på marängsmeten över chokladmarängen. Rulla ihop till en rulltårta från ena långsidan.

  9. Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Ringla över ganachen över rulltårtan och strö på kokosflingor.