Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Smultrontårta
Mycket god.
Räcker till 12 portioner
Räcker till...
12 portioner
Recepttyp
Tårtrecept
Tillfälle
Midsommar
Ingredienser
Så gör du
- SOCKERKAKSBOTTEN
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 6 msk varmt vatten
- 1 ½ tsk tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- VILDHALLONFYLLNING
- 3 dl Vildhallon Går självklart bra med vanliga
- 2 msk strösocker
- GARNERING
- 4 dl grädde
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3-4 dl smultron
Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning.
Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning.
Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den är genombakad.
Låt svalna och dela därefter i två delar.
Vildhallonfyllning: Blanda vildhallon och strösocker. Bre ut fyllningen mellan de två sockerkaksbottenhalvorna.
Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Bred ut vaniljgrädden över hela tårtan.
Strö ut smultronen över tårtan.