Bild på Smultrontårta

Smultrontårta

garfield
ons, 2010-06-16 22:42

Mycket god.

Receptet ger

12
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • SOCKERKAKSBOTTEN
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 6 msk varmt vatten
  • 1 ½ tsk tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • VILDHALLONFYLLNING
  • 3 dl Vildhallon Går självklart bra med vanliga
  • 2 msk strösocker
  • GARNERING
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3-4 dl smultron

Gör så här

  1. Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
    Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning.
    Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning.
    Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant.
    Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den är genombakad.
    Låt svalna och dela därefter i två delar.
    Vildhallonfyllning: Blanda vildhallon och strösocker. Bre ut fyllningen mellan de två sockerkaksbottenhalvorna.
    Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
    Bred ut vaniljgrädden över hela tårtan.
    Strö ut smultronen över tårtan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.