Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Smultrontårta

Mycket god.

garfield

Vote
(8)

Räcker till 12 portioner

Räcker till...

12 portioner

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

  • SOCKERKAKSBOTTEN
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 6 msk varmt vatten
  • 1 ½ tsk tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • VILDHALLONFYLLNING
  • 3 dl Vildhallon Går självklart bra med vanliga
  • 2 msk strösocker
  • GARNERING
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3-4 dl smultron
  • Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
    Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning.
    Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning.
    Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant.
    Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den är genombakad.
    Låt svalna och dela därefter i två delar.
    Vildhallonfyllning: Blanda vildhallon och strösocker. Bre ut fyllningen mellan de två sockerkaksbottenhalvorna.
    Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
    Bred ut vaniljgrädden över hela tårtan.
    Strö ut smultronen över tårtan.