Bild på Sockerhjärta med hallon

Sockerhjärta med hallon

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2011-03-10 13:08

Recept på vacker tårta med len vaniljfyllning och hallon.

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Fyllning och garnering

Ingrediens

  • 1 förpackning Dr. Oetker vaniljkräm
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl frysta hallon eller andra bär
  • 1 dl florsocker
  • 400 gram Dr. Oetker Vit Sockermassa (Icing)
  • Dr. Oetker Silverkulor till garnering

Gör så här

  1. Smörj och bröa en hjärtformad sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten.

  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

  4. Vänd upp kakan och låt den svalna. Dela kakan i tre bottnar.

  5. Vispa grädden och rör ned vaniljsocker. Vispa samman vaniljkrämen med mjölk, ca tre minuter med elvisp tills krämen blir tjock och fluffig. Blanda hallon och florsocker. Lägg hälften av hallonen och hälften av krämen på första botten. Gör likadant med nästa botten och täck med sista locket. Täck kakan med grädde.

  6. Kavla ut sockermassan tunt, helst mellan plastfolie. Täck tårtan med vit sockermassa och dekorera med sockerfigurer och silverkulor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.