Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sommartårta med färska jordgubbar
Räcker till 12 bitar
Räcker till...
12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 1 st tredelad tårtbotten
- 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
- 6 dl mjölk
- 1 l färska jordgubbar
- 0,5 dl florsocker
- 3 dl vispad grädde
- 100 g vit choklad
- Strössel till dekoration
Vispa ihop vaniljkräm med mjölken, 3 minuter med elvisp och låt vila i kylen 20 min före användning. Mosa hälften av jordgubbarna med florsockret. Blanda med lite av grädden.
Mosa hälften av jordgubbarna med florsockret. Blanda med lite av grädden.
Bred vaniljkräm på en tårtbotten. Täck med nästa tårtbotten och bred på jordgubbsmoset.
Lägg på sista tårtbotten och täck tårtan med vispad grädde. Täck kanten av tårtan med chokladplattor och dekorera med jordgubbar, strössel och flaggor.
Tips! Chokladplattor gör man genom att smälta vit choklad över vattenbad och sedan stryka ut den tunt på smord plåt. Skär med vass kniv ut plattor som fästes på grädden på tårtan..