Sommartårta med jordgubbar
En riktig sommartårta med jordgubbar, grädde och maräng.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 75 g smör
- 2 dl florsocker
- 4 st äggulor
- 1,5 dl MixWells Ljusa basmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
Maräng
- 4 st äggvitor
- 2 dl florsocker
Fyllning
- 2,5 dl vispgrädde
- ca 1 l jordgubbar
Rör ihop det avsvalnade smälta smöret med florsockret till en fluffig smet. Tillsätt basmjölet utblandat med bakpulvret. Rör tills smeten är jämn och fin.
Bred ut sockerkakssmeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm). Grädda kakan i 175 grader ca 20 minuter tills den har stelnat men inte har fått färg.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan florsockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter.
Bred ut marängsmeten över sockerkaksbottnen och grädda ytterligare ca 20 minuter (i 175 grader) eller tills marängen har fått lite färg.
När kakan har kallnat lossar man den försiktigt från pappret. Dela kakan mitt itu på längden. Bred vispad grädde på den ena halvan och lägg på skivade jordgubbar. Lägg på den andra halvan och bred på grädde och garnera med jordgubbar.