Sommartårta med jordgubbssylt och hallon
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 8-10 portioner
8-10 portioner
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl Oatly iMat
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 msk bakpulver
Fyllning:
- 3 dl jordgubbssylt
Vaniljkräm:
- 2 msk Oatly iMat
- 2 dl Oatly vaniljsås
- 0,5 krm getatinblad, blötlagd
Dekoration:
- 1 ask färska jordgubbar
- 1 ask färska hallon
- 1 myntablad, finhackade
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt iMat.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
4. Häll smeten i välsmord och bröad form ca 20 cm diameter, grädda i ugn vid 175°C i 30-40 minuter.
5. Låt kakan svalna innan den delas i tre skivor.
6. Skiva jordgubbarna på höjden och spara alla hela fina skivor till dekoration.
7. Mosa jordgubbsresterna med gaffel och blanda det med övrig sylt.
8. Fördela sylten mellan skikten och avsluta med att lämna toppen orörd.
9. Jämna till tårtans kant genom att stryka ett tunt lager sylt runt om tårtan med hjälp av till exempel en stekspade. Tryck på jordgubbsskivorna runt om tårtan.
10. Ställ tårtan i kylen medan vaniljkrämen färdigställs.
Vaniljkräm:
11. Värm 2 msk iMat försiktigt och smält gelatinbladet däri.12. Vispa vaniljsåsen och tillsätt iMat med det smälta gelatinbladet i.
13. Ta ut tårtan och fördela vaniljkrämen på toppen.
14. Placera hallon i en cirkel mitt på tårtan och skivor av jordgubbar utanför cirkeln.
15. Strö hackad mynta på kanten och den är färdig att serveras.