Bild på Somrig chokladkaka med jordgubbsmousse

Somrig chokladkaka med jordgubbsmousse

Milda, www.milda.se
tors, 2010-10-21 09:53

Receptet ger

10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 50 g riven mörk choklad

Rubrik

  • Till formen

Ingrediens

  • 1 msk Milda mat och bakmargarin
  • ströbröd

Rubrik

  • Jordgubbsmousse

Ingrediens

  • 6 st gelatinblad
  • dl Milda Visp
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl jordgubbspuré, av färska jordgubbar
  • dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • jordgubbssaft till bottnarna

Gör så här

  1. Vispa äggen och sockret till ett poröst skum. Blanda ihop de torra ingredienserna.

  2. Sikta ner mjölblandningen i skummet genom en sil och tillsätt den rivna, mörka chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet.

  3. Smörj en form med löstagbar botten, (24–26 cm i diameter) med Milda och bröa med ströbröd.

  4. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 35-40 minuter.

Rubrik

  • Jordgubbsmousse

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Vispa kylskåpskall Milda Visp med florsockret och jordgubbspurén. Vispa kylskåpskall vaniljsås. Rör ner Crème Bonjour färskost i en annan skål.

  3. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem i en liten mängd varm jordgubbspuré.

  4. Tillsätt gelatinblandningen, jordgubbsvispen och vaniljsåsen med färskosten och blanda ihop.

  5. När kakans botten har kallnat delas den i tre lager. Fukta bottnarna med saft. Bred ut rejält med smet mellan bottnarna. Du kan baka och fylla kakbottnarna en dag i förväg.

Rubrik

  • För dekoration

Ingrediens

  • dl Milda Visp
  • 2 msk socker
  • 1 liter bär eller frukt

Gör så här

  1. Vispa kylskåpskall Milda Visp och spritsa på och runt kakan. Dekorera kakan med olika bär och frukter.

Vetemjölk är svårt att hitta!

Vetemjölk är svårt att hitta! Jag har nu sprungit runt på tre olika coop- och ica-butiker och letat, och ingen har vetemjölk. ;)

Hej. Vi beklagar,

Hej. Vi beklagar, tryckfelsnisse har varit framme, vetemjöl ska det vara och inget annat. Receptet är nu korrigerat. Mvh baka.se

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.