Bild på Trefärgad chokladmoussetårta
Bild på Trefärgad chokladmoussetårta

Trefärgad chokladmoussetårta

Nadjaskitchen.se, www.nadjaskitchen.se
tis, 2010-04-27 17:56

Rena drömtårtan för chokladälskaren, den bara smälter i munnen. Himmelsk mjuk o krämig med  tre sorters choklad på en god mandelbotten. Lite tidskrävande men absolut värd besväret. Gör gärna den dagen innan. Om du vill ha en mer "vuxen" smak kan man lägga till en matsked rom eller liknande i den mörka chokladen.

Receptet ger

1
tårta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram mörk blockchoklad
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 100 gram nougat (till garnering på toppen)
  • 200 gram mandelmassa
  • 2 stycken ägg
  • 2 msk kakao
  • 3 stycken gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 gram vit blockchocklad
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten X 3 (2 msk vatten till varje äggula)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Tillsätt äggen ett i taget och sedan kakaon. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten på ett välsmord och bakpapperklädd avlång brödform. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

  3. Lossa botten från formen och papperet och låt kallna. Låt formen kallna och klä den sedan invändigt med plastfolie. Lägg tillbaka botten i formen.

  4. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, i minst 5 minuter och låt dem ligga kvar tills du använder upp dem.

  5. Vispa grädden till ett fast skum med elvispen.

  6. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.

  7. Tillsätt 1 äggula och 2 msk vatten och rör om.

  8. Ta upp och smält ett av gelatinbladen i en liten kastrull. Häll sedan gelatinen i chokladen under omrörning.

  9. Vänd sedan i 1/3 av grädden. Bred ut moussen i formen ovanpå mandelbotten och låt stå kallt i minst 1 timme innan du fortsätter med nästa fyllning.

  10. Gör de andra chokladmousserna på samma sätt. Bred på den ljusa moussen på den vita och låt det igen stå kallt i minst 1 timme innan du lägger på den mörka chokladmoussen.

  11. När du till sist lägger den mörka moussen så låter du det stå kallt i minst 3 timmar innan du skär och serverar tårtan.

  12. Garnera tårtan med lite nougat. Lyft upp moussen med hjälp av plastfolien och skär den i skivor med en vass kniv värmd i varmvatten.

Jag bakade en gång, jag blev

Jag bakade en gång, jag blev super nöjd och tårtan var super gött!!

Jag gjorde botten igår och

Jag gjorde botten igår och snart ska jag börja med den goda tårtan :D hihihi

Hur många personer är den

Hur många personer är den till ungefär?

Ungefär hur stor ska formen

Ungefär hur stor ska formen vara? Nybörjare som jag är så känner jag mig lite vilsen.

Hej, Jag testade tårtan och

Hej, Jag testade tårtan och tyvärr blev det bara pannkaka av alltihop. Moussen blev jättelös och kunde inte hålla ihop sig, hade till och med i mer gelatin för att det skulle hålla ihop sig bättre, men allt föll bara ihop och blev jätterinnigt. Tyvärr. Jag vet inte vad jag gjorde för fel. =)

Oj vilken läckerbit, tror nog

Oj vilken läckerbit, tror nog jag ska testa den i helgen =)

Den ser fantastiskt god ut!

5

Den ser fantastiskt god ut!

Den ser ljuvlig ut!

Den ser ljuvlig ut!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.