Bild på Vit Prinsessdröm med Rabarber

Vit Prinsessdröm med Rabarber

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-05-25 09:13

Försommar, Bröllop och Rabarber... Kan det bli bättre?

Här nedan finner ni vårt recept på Vit prinsessdröm med rabarber:

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten

Ingrediens

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 250 g späd rabarber skuren i småbitar ca 5 dl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kvarg (Kesella)

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 300 g marsipan av valfri färg
  • Dekorationspärlor av olika slag

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  2. Rör samman alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.

  3. Blanda gelatinpulver och vatten i en skål

  4. Koka upp rabarber och socker. Låt koka cirka 5 minuter tills rabarbern börjar mjukna. Tillsätt gelatinpulvret och rör om väl. Låt svalna.

  5. Vispa all grädden. Tillsätt vaniljsocker mot slutet av vispningen.

    Vänd ner knappt hälften av grädden tillsammans med kesellan i rabarberkompotten. Ställ i kylen en stund.

  6. Dela tårtbotten i tre delar. Bred rabarberfyllning på två delar och lägg ihop till en tårta. Täck tårtan med vispad grädde.

  7. Kavla ut marsipanen, det går enklast mellan plastfolie. Täck tårtan med marsipan och dekorera med pärlor av olika slag.

    Ställ tårtan kallt i kylen innan servering.

svårt att göra men lätt att

svårt att göra men lätt att äta

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.