Bild på Volangtårta

Volangtårta

baka.se
ons, 2016-04-27 11:13

Denna underbara tårta är skapad utav Marie Andersson, och med detta bidrag blev hon vår 4:e veckovinnare i Cake It Away 2016. 

Receptet ger

1
tårta

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Tårtbotten:

Ingrediens

  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Minibotten:

Ingrediens

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • ½ tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

    Vispa ägg och socker vitt och poröst.

    Blanda i de övriga ingredienserna.

    Klä en tårtbotten med avtagbar kant med bakplåtspapper.

    Häll i smeten och grädda nederst i ugnen i ca 40 min.

    Känn efter med en sticka, tårtbottnen ska vara torr inuti, då är den klar.

    Ta ut och låt svalna.

     

Rubrik

  • Hallonmousse:

Ingrediens

  • 225 g hallon
  • ½ dl socker
  • 1 msk vatten
  • 4 st Dr.Oetker Gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.

    Koka hallon, socker och vatten i några minuter.

    Mosa hallonen mot kastrullens kant.

    Sila hallonen tills bara fröna är kvar och släng dessa.

    Blanda i gelantinbladen i hallonen och låt svalna.

    Vispa grädden.

    Blanda i hallonen i grädden och ställ in i kylen i ca 1 tim, så den stelnar lite.

     

Rubrik

  • Vaniljmousse:

Ingrediens

  • 3 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 7,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda Vaniljmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. 

Rubrik

  • Mosade hallon:

Ingrediens

  • 400 g frysta hallon
  • ca 2 msk marsansås-pulver

Gör så här

  1. Mosa hallonen

    Strö över marsansås-pulver över hallonen och blanda ihop detta för att få lite fastare konsistens.

Rubrik

  • Sätta ihop tårtan:

Gör så här

  1. Dela tårtbottnarna i tre delar.

    Lägg upp första botten. Fyll sedan på med vaniljmoussen.

    Lägg på nästa botten. Fyll sedan på med de mosade hallonen och sedan med hallonmoussen.

    Lägg på sista botten och plasta in.

    Låt tårtorna stå i kylen över natten så de får sätta sig. 

     

Rubrik

  • Nästa dag:
  • Smörkräm:

Ingrediens

  • 150 g mjukt, rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 dl kokhett vatten
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa smöret mjukt.

    Häll i florsockret och vaniljsockret och vispa ordentligt. Ca 5-10 minuter.

    Häll i det kokheta vattnet och vispa lite till.

     

    Spackla tårtorna med smörkrämen så de blir släta och raka.

     

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • 500 g Dr. Oetker Sockermassa Vit
  • Färgad Sockermassa (valfria färger)
  • Färgat valfritt strössel från Dr. Oetker
  • Blommor och Dekorationer från Dr. Oetker

Gör så här

  1. Kavla ut 500 g sockermassa (fondant) och täck den stora tårtan.

    Kavla ut långa remsor av färgad sockermassa  (fondant) och ”vecka” längs kanten på tårtan. Pensla med lite vatten för att få dem att fästa.

     

    Rulla den lilla tårtan i färgat strössel från Dr Oetker. 

    Sätt den lilla tårtan på den stora. Sätt på enhörningen som är gjort dagen innan av sockermassa. Och dekorera med strössel, blommor och dekorationer ifrån Dr Oetker.

     

    Klart!

    Ät och njut! :)

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.