Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Tiramisu

Jätte god dessert!

tulipans bakverk

Vote
(1)

Räcker till 10 pers

Räcker till...

10 pers

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 250 gram mascarponeost
  • 300 gram philadelfiaost
  • 1 nypa salt
  • 2 dl starkt kokt varmt kaffe
  • 2 msk kaluha
  • 1 pkt savoi kex
  • lite kakao
  • lite mjölk choklad
  • Dela gulor och vitor, tre stycken vitor i en skål. Sen tar du en skål och lägger ner alla fem gulorna plus socker och vispar upp vitt och pösigt.
    Rör försiktigt ner philadelfian och mascarponen i ägg och socker smeten.
    Ta den andra bunken med dom tre äggvitorna, lägg i en nypa salt och vispa den riktigt hård och fin. Blanda ner den också i smeten.

    Ta det varma kaffet, häll i en msk socker och kaluhan och rör om tills sockret har löst sig lite.
    Ta en liten fyrkantig form ca 20*20cm ungefär beroende på hur hög du vill ha den. Lägg först lite smet över botten.
    Doppa i kexen i kaffet, bara fram och åter så att det blir blött.. doppa med undersidan först.
    Lägg dom på rad över smeten, strö på kakao och lägg på smet igen. Varva detta men se till så att du har smet över till översta lagret.
    När du har täckt alltihopa med smet, lägg in den i kylskåpet minst en timme. Helst flera timmar då den blir mycket godare då.
    Precis innan du serverar, riv på mörk eller ljuschoklad och kakao

    Mums!