Tuppkaka

Kaksmulan
fre, 2010-05-28 04:08

En söt god och kladdig kaka med smak av vanilj och kokos.

Receptet ger

1
st långpanna

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • kokos

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst, rör ned övriga ingredienser. Bred ut smeten i en smord bakpappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader 35-30 minuter.

  2. Topping: Smält smöret och rör ned övriga ingredienser. Bred smeten över den varma kakan och strö över kokos. Låt svalna och skär i fyrkantiga bitar.

     

     

Hej¡ Kakan är god och den går

Hej¡ Kakan är god och den går att frysa så ni vet.

Hej! Kakan låter god, går den

Hej!
Kakan låter god, går den att frysa??

Tog florsocker och citron i

Tog florsocker och citron i glasyren istället, blev kalas gott!

jag tyckte den var god för

jag tyckte den var god för jag sprutade in jordgubbs sylt i den :)

feta god

feta god

Jättegod kaka!, Väldigt god.

Jättegod kaka!, Väldigt god. Men... inte tuppkaka, tuppkaka ska vara kladdig.

Tuppkaka

Kakan är säkert god men detta är inte den äkta tuppkakan , den är inte kladdig utan mer mazarinliknande konsistens och inte receptet heller . Orginalreceptet kommer från Hälsingland från en gammal fiskarhustru . Å de är inte detta recept .
Den här kakan påminner mer om Silviakakan . Ledsen men den här kakan är helt säkert jätte god den också ...

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.