Bild på Ugnspannkaka med exotisk fruktsallad

Ugnspannkaka med exotisk fruktsallad

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 08:10

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Du kan byta granatäpplet mot 1 msk finhackad, syltad ingefära.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pannkaka:

Ingrediens

  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk smält smör

Rubrik

  • Fruktsallad:

Ingrediens

  • 6 dl exotiska frukter i bitar t,ex. ananas, mango, papaya, galiamelon
  • 1 granatäpple

Rubrik

  • Sås:

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk mynta, finskuren

Gör så här

  1. Rör ihop en slät pannkaksdeg av alla ingredienser. Sila degen om den inte är slät. Låt smeten vila i tio minuter.

  2. Smör en ugnsfast form och fyll degen i den. Grädda i ugn vid 225 grader i c:a 30 minuter tills ytan är gyllenbrun.

  3. Ansa och skär frukterna i snygga bitar. Dela granatäpplet och skedar ut kärnorna. Blanda kärnorna med övriga frukter. Lägg salladen i en skål.

  4. Blanda yoghurt med honung och mynta.

  5. Ringla såsen över fruktsalladen eller servera den på sidan om.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.