Vårig tårta med påskliljor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2017-03-30 15:32

Påskens sötaste tårta gör du lätt med Dr. Oetkers bak- och dekorationsprodukter.

Receptet ger

Ca 12
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja neutral smak
  • 2 st ägg
  • 2 dl kokande vatten
  • ca 1-5 droppar Dr. Oetker Pepparmintsarom smaka av
  • 400 gram inlagda päron konserverade päronhalvor

Rubrik

  • Frosting & dekoration

Ingrediens

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 300 gram smör rumstempererat
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ca 1-5 droppar Dr. Oetker hushållsfärg grön efter smak
  • 1 förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
  • 1 förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
  • 1 förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Greedn

Gör så här

  1. Börja med att göra 6 st påskliljor och blad av sockermassa så att de hinner torka innan applicering. Skär eller stansa ut kronblad i vit sockermassa och sätt ihop med lite vatten. Skapa sedan en liten tub av gul sockermassa och tryck dit denna i mitten av kronbladen med "lim" av lite vatten. Stansa eller skär ut bladen i grön sockermassa.

  2. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulver i en stor skål.

  3. Tillsätt mjölk, olja och ägg och vispa tills allt precis gått ihop.

  4. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.

  5. Droppa i pepparmintsarom och smaka av tills du får en frisk smak som inte är för stark. Det ska bara vara en frisk ton.

  6. Fyll tre smorda och mjölade springformar, 15 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 180 grader. Prova med en sticka och känn att den inte är kladdig i mitten. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar på galler.

  7. Mixa de avrunna päronhalvorna till ett mos och montera chokladbottnarna på ett tårtfat med päronmos mellan.

  8. Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål som placeras över en kastrull med sjudande vatten.

  9. Vispa hela tiden, och låt blandingen bli så varm att sockerkristallerna smälter.

  10. Ta bort skålen från värmen, häll över marängsmeten till en ny skål. Vispa med elvisp tills den är fluffig, tjock och svalnat. Det kan ta 10-15 min.

  11. Tillsätt smöret lite i taget, och vispa ytterligare 5 min när allt är i.

  12. Tillsätt vaniljsocker och grön hushållsfärg och vispa jämn.

  13. Bred ett lager frosting över hela tårtan så att den täcks.

  14. Spritsa ut frosting som stjälkar längs tårtans sidor och som prickar på tårtans topp.

  15. Avsluta med att applicera påskliljor och blad på tårtan och servera!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.