Bild på Ankis glutenfria semlor

Ankis glutenfria semlor

hagetsfika.blogg.se
lör, 2016-01-30 18:24

Semmelbullar som blir härligt mjuka och goda!

Receptet ger

16 - 20
st
beror på hur stora du vill göra

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst söta degar
  • 100 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 msk Fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk Hjorthornssalt
  • 1 dl Kesella
  • 1 st ägg
  • 10-11 dl glutenfri mjölmix

Rubrik

  • Fyllning till 4 semlor

Ingrediens

  • 100 gram mandelmassa grovriven
  • 1/2 dl grädde vispad
  • 2 1/2 msk mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • inkråm från bullarna
  • florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt.

  3. Häll degvätskan över jästen så den löses upp.

  4. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 min.

  5. Tillsätt därefter övriga ingredienser men spar ca 2 dl mjöl till utbakningen.

  6. Kör i assistent ca 10 min eller 15 min för hand.

  7. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk ca 45 min.

  8. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut till runda bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar.

  9. Jäs under bakduk ca 45 - 55 min.

  10. Pensla med ägg.

  11. Grädda i 250 grader mitt i ugnen ca 10 - 12 min.

  12. Låt bullarna kallna på galler.

  13. Skär av lock och gröp ur inkråmet.

  14. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och fyll bullarna, spritsa vispad grädde ovanpå och lägg på locken. Sikta över florsocker och servera.

Så god!

Så god!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.