Bästa Bullar
Härligt goda kanelbullar där jag för att få det där lilla extra brukar jag ha vaniljsocker i degen, det smakar milt och gott och sen kräver bullarna lite mindre socker i fyllningen. Så det smakar sött men det är mindre socker i dem.
Räcker till 40 st bullar
40 st bullar
Ingredienser
Så gör du
- 150 gr margarin
- 5 dl mjölk
- 50 gram jäst
- 1 tsk salt
- 2 msk vaniljsocker
- 14,5 dl vetemjöl
- 100 gram margarin
- 0,75 dl strösocker
- 2 msk kanel
- 1 st ägg till pensling
- pärlsocker eller flagad madel
Värm mjölken till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke
Rör ut med lite av mjölken och slå på resten när det löst sig
Ta i (rumstemperatur) salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl Spara lite tills du ska baka ut. Arbeta ihop degen så den blir blank, smidig och släpper från degbunkens kanter.
Låt jäsa i 30 minuter
Sätt ugnen på 250 grader
När degen jäst klart – dela den i två delar och baka ut till en rktangulär bit
Bre på margarin, strö över socker och kanel.
Rulla ihop, snitta bullar, lägg i formar och jäs i 30 minuter
Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda ca 8 minuter