Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Bästa Bullar

Härligt goda kanelbullar där jag för att få det där lilla extra brukar jag ha vaniljsocker i degen, det smakar milt och gott och sen kräver bullarna lite mindre socker i fyllningen. Så det smakar sött men det är mindre socker i dem.

dragabol

Vote
(11)

Räcker till 40 st bullar

Räcker till...

40 st bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gr margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 14,5 dl vetemjöl
  • 100 gram margarin
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 1 st ägg till pensling
  • pärlsocker eller flagad madel
  1.  Värm mjölken till 37 grader

  2. Smula ner jästen i en bunke

  3. Rör ut med lite av mjölken och slå på resten när det löst sig

  4. Ta i (rumstemperatur) salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl Spara lite tills du ska baka ut. Arbeta ihop degen så den blir blank, smidig och släpper från degbunkens kanter.

  5. Låt jäsa i 30 minuter

  6. Sätt ugnen på 250 grader

  7. När degen jäst klart – dela den i två delar och baka ut till en rktangulär bit

    Bre på margarin, strö över socker och kanel.

    Rulla ihop, snitta bullar, lägg i formar och jäs i 30 minuter

    Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda ca 8 minuter