Bild på Bästa Bullar

Bästa Bullar

dragabol
tors, 2012-09-13 07:29

Härligt goda kanelbullar där jag för att få det där lilla extra brukar jag ha vaniljsocker i degen, det smakar milt och gott och sen kräver bullarna lite mindre socker i fyllningen. Så det smakar sött men det är mindre socker i dem.

Receptet ger

40
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gr margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 14,5 dl vetemjöl
  • 100 gram margarin
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 1 st ägg till pensling
  • pärlsocker eller flagad madel

Gör så här

  1.  Värm mjölken till 37 grader

  2. Smula ner jästen i en bunke

  3. Rör ut med lite av mjölken och slå på resten när det löst sig

  4. Ta i (rumstemperatur) salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl Spara lite tills du ska baka ut. Arbeta ihop degen så den blir blank, smidig och släpper från degbunkens kanter.

  5. Låt jäsa i 30 minuter

  6. Sätt ugnen på 250 grader

  7. När degen jäst klart – dela den i två delar och baka ut till en rktangulär bit

    Bre på margarin, strö över socker och kanel.

    Rulla ihop, snitta bullar, lägg i formar och jäs i 30 minuter

    Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda ca 8 minuter

Första smöret saknas i gör

Första smöret saknas i gör så-receptet.

Ovan bakare men insåg när

Ovan bakare men insåg när första jäsningen började att smöret i degen inte finns med i gör så-beskrivningen. Lägg gärna till för andra noviser som jag.

Smakar bra ;-)

Smakar bra ;-)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.