Bild på Blåbärsbullar med mandelmassa

Blåbärsbullar med mandelmassa

baktokig
lör, 2010-06-05 10:13

Favoritbullarna alla kategorier. Vetedeg fylld med farmors hemkokta blåbärssylt och riven mandelmassa kan inte bli annat än mumsigt!

Receptet ger

30
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Vetedeg

Ingrediens

  • 25 gram jäst
  • 100 gram smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl

Rubrik

  • Blåbärsfyllning

Ingrediens

  • 100 gram grovt riven mandelmassa
  • 2-3 dl blåbärssylt
  • 75 gram smör
  • 1 msk vaniljsocker

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • pärlsocker
  • Uppvispat ägg till pensling

Gör så här

  1. 1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan. Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter. Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter.

  2. 2. Blanda smör, mandelmassa, vaniljsocker och blåbärssylt i en liten bunke. När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm. Bred på fyllning. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar. Strö över lite kokosflingor eller pärlsocker efter tycke och smak. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter. Låt svalna under bakhanddukar.

Bakade dom i går. Dom var

Bakade dom i går. Dom var jättegoda!

Ser jättegoda ut! måste

Ser jättegoda ut! måste prova!

Vilka fina bullar, spännande

Vilka fina bullar, spännande men blåbär dessutom=)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.