Bild på Blueberry/lemon bun

Blueberry/lemon bun

Helena Ljunggren
sön, 2010-04-25 09:50

Den annorlunda fyllningen med lemon curd och blåbär blev en fullträff utan dess like. Det är långt ifrån nyttigt men bullar ska inte vara det, eller hur?

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 150 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 15 dl vetemjöl special
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 dl blåbär
  • 3 dl lemon curd
  • 100 gram mjukt smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • potatismjöl

Rubrik

  • pensling

Ingrediens

  • 1 ägg
  • pärlsocker och/eller mandelspån

Gör så här

  1. 1. Smula jästen i en bunke och smält smöret. Häll i mjölken i smöret och värm det fingervarmt.

    2. Lös upp jästen med smörmjölken. Rör ner salt och socker.

    3. Tillsätt mjölet under knådning. Knåda degen i maskin i ca 15 minuter. Jäs degen i 30 minuter, till dubbel storlek.

    4. Kavla ut degen, rektangulär, och bred på det rumsvarma smöret och lemon curd. Blanda socker och vaniljsocker, strö över.

    5. Pudra blåbären med lite potatismjöl och lägg dem på och rulla sedan ihop degen. Dela, med vass kniv, 25-30 bitar och lägg dem i pappersformar eller direkt i smord muffinsplåt. Låt bullarna jäsa igen i ca 1 timme.

    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på en blandning av pärlsocker och flagad mandel. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur stora de är. Håll koll för det går fort på slutet.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.