Bild på Bullar med lemoncurd och lakrits

Bullar med lemoncurd och lakrits

A Guesthouse Gotland
sön, 2010-05-23 16:18

Annorlunda bullar med spännande laktris/citronfyllning

Receptet ger

40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 l vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 st citron(skal och saft)
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 50 g smör
  • 8 st lakritskola Kick

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.Smula i jästen i en bunke och lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.Knåda i 10-12 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.

  2. Förbered under tiden fyllningen. Riv skal och pressa saften från citronerna. Vispa ihop detta tillsammans med ägget och sockret i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Vispa hela tiden. När krämen tjocknat klicka ner smöret och vispa ytterligare. Låt  krämen svalna. Blir det kräm över kan den läggas i den tät glasburk och sparas i kylen några veckor! Skär lakritskolan i små bitar och blanda ner i citronkrämen.

  3. Ta upp degen på bakbord och dela i 45 bitar. Rulla till bullar. Gör en fördjupnng i varje bulle och spritsa ner fyllningen.

  4. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.