Bild på Chokladbullar

Chokladbullar

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
fre, 2015-11-06 14:45

Recept på underbart goda chokladbullar med lakritstoner. De är ganska mättande och har ingen fyllning men är saftiga och goda ändå. 

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 175 g smör
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mörkt muskovadsocker
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 13-14 dl vetemjöl
  • 100 g mörka chokladlinser
  • ägg till pensling samt florsocker och choklad till dekorering

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakaon, muscuvadosockret och mjölken och låt det bli fingervarmt.

    Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan och rör tills jästen har löst upp sig. Rör ner salt och kardemumma.

    Tillsätt mjölet under knådning och tillsätt chokladlinserna i slutet, arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 30-40 minuter tills degen har fördubblats i storlek.  

    Dela degen i 20 bitar, rulla varje bit till en lång korv och sno ihop till en knut. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.

    Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de är genomgräddade. Låt svalna på galler.

    Dekorera med lite smält choklad och glasyr (florsocker + vatten). 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.