Bild på Dansk vaniljlängd

Dansk vaniljlängd

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-04-07 14:09

Recept på vetelängd fylld med härlig vaniljkräm. 

Receptet ger

20
st
rejäla bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 st ägg

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 5 dl vaniljkräm hemlagad eller färdigköpt
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • 100 g Dr. Oetker suckat

Rubrik

  • Pensling och garnering

Ingrediens

  • 1 st ägg uppvispat
  • 50 g Dr. Oetker mandelspån
  • 2-3 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker.

  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli 37°C och tillsätt jästen som får lösas upp under omrörning.

  3. Tillsätt ägg och mjölblandningen i jästen och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 45 min. Blanda samman vaniljkrämen under tiden.

  4. Knåda degen på mjölat bakbord och forma en avlång rulle som kavlas ut till 5 mm tjocklek.

  5. Lägg vaniljkrämen i en sträng på mitten av degen och strö på korinter och suckat.

  6. Vik in sidorna mot mitten, pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Lägg degen på en bakplåt och forma som en halvmåne. Låt jäsa ca 30 min.

  7. Grädda vid 200°C i ca 25 min. Varmluftsugn gräddas vid 180°C. Baktiden kan variera något från ugn till ugn.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.