Fastlagsbullar
Smarriga semlor/fastlagsbullar
Räcker till Ca 20 st fastlagsbullar
Ca 20 st fastlagsbullar
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst för söta degar
- 5 dl mjölk eller havremjölk
- 4 dl margarin
- 1 dl Kesella
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma
- 12 dl vetemjöl special (720g)
Värm mjölken så den blir fingervarm
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i den varma mjölken
Tillsätt det smälta avsvalnade margarinet, ägg, kesella, socker, kardemumman, salt
Till sist det mesta utav mjölet oxh arbeta degen tills den är slät och smidig
Strö lite mjöl över degen och täck över bunken med plastfilm, låt jäsa i 30 min
Baka ut degen och rulla till fina bullar
Vill man ha jämn storlek på bullarna så väg upp degbitarna på en digital hushållsvåg
Låt bullarna jäsa under handduk i 30 min
Pensla dem med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min
Garnering:
3 dl vispgrädde
250 g mandelmassa
Florsocker
Sär av ett lock på varje bulle och lägg en skiva mandelmassa på nederdelen
Spritsa lite grädde ovanpå och lägg på locket
Sikta florsocker över locket