Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Fastlagsbullar

Smarriga semlor/fastlagsbullar

phoebe

Vote
(9)

Räcker till Ca 20 st fastlagsbullar

Räcker till...

Ca 20 st fastlagsbullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk eller havremjölk
  • 4 dl margarin
  • 1 dl Kesella
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 12 dl vetemjöl special (720g)
  1. Värm mjölken så den blir fingervarm

    Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i den varma mjölken

    Tillsätt det smälta avsvalnade margarinet, ägg, kesella, socker, kardemumman, salt

    Till sist det mesta utav mjölet oxh arbeta degen tills den är slät och smidig

    Strö lite mjöl över degen och täck över bunken med plastfilm, låt jäsa i 30 min

  2. Baka ut degen och rulla till fina bullar

    Vill man ha jämn storlek på bullarna så väg upp degbitarna på en digital hushållsvåg

    Låt bullarna jäsa under handduk i 30 min

    Pensla dem med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min

  3. Garnering:

    3 dl vispgrädde

    250 g mandelmassa

    Florsocker

    Sär av ett lock på varje bulle och lägg en skiva mandelmassa på nederdelen

    Spritsa lite grädde ovanpå och lägg på locket

    Sikta florsocker över locket