Bild på Fastlagsbullar

Fastlagsbullar

phoebe
tors, 2010-06-03 07:08

Smarriga semlor/fastlagsbullar

Receptet ger

Ca 20 st
fastlagsbullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk eller havremjölk
  • 4 dl margarin
  • 1 dl Kesella
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 12 dl vetemjöl special (720g)

Gör så här

  1. Värm mjölken så den blir fingervarm

    Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i den varma mjölken

    Tillsätt det smälta avsvalnade margarinet, ägg, kesella, socker, kardemumman, salt

    Till sist det mesta utav mjölet oxh arbeta degen tills den är slät och smidig

    Strö lite mjöl över degen och täck över bunken med plastfilm, låt jäsa i 30 min

     

  2. Baka ut degen och rulla till fina bullar

    Vill man ha jämn storlek på bullarna så väg upp degbitarna på en digital hushållsvåg

    Låt bullarna jäsa under handduk i 30 min

    Pensla dem med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min

     

  3. Garnering:

    3 dl vispgrädde

    250 g mandelmassa

    Florsocker

    Sär av ett lock på varje bulle och lägg en skiva mandelmassa på nederdelen

    Spritsa lite grädde ovanpå och lägg på locket

    Sikta florsocker över locket

     

jag ska baka nu men det var

jag ska baka nu men det var världens godaste oj oj oj

JÄTTE JÄTTE GOD

JÄTTE JÄTTE GOD

Skulle till och baka dessa

Skulle till och baka dessa semlor och var och handlade..... Sen står det värk mjölken. Men det finns ingen angiven mängd mjölk....

Nu gjorde du mig sugen på

Nu gjorde du mig sugen på semlor mitt i sommaren;)
Ett av mina favoritbakverk alltid!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.