Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(29)

Gluten- och sockerfri Semmelwrap

Semmelwrappen viks som en vanlig wrap, och "kläs" med bakplåtspapper som jag klipps av. Sedan knyts wrappen ihop med ett snöre för att bakplåtspappret inte ska gå upp. Recept på ljuvlig fika eller mellanmål!

Vote
(29)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st Semmelwrap

Räcker till...

1 st Semmelwrap

Kategorier
Recepttyp Vetebröd
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 st ägg
  • ½ msk Fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk grädde/mjölk
  • 1 tsk sötströ (går lika bra med strösocker om man vill)
  • ½ tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm kardemumma
  • ½ krm Vaniljpulver
Mandelmassa:
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk grädde
  • ½ msk sötströ (går lika bra med strösocker om man vill)
  • 1-2 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • Grädde till fyllning (motsvarande ca ½ dl ovispad)
  • smör till stekning
  • Wrap: 
    Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt). 

    Mandelmassa: 

    Blanda ihop alla ingredienser noga.

    Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även grädde på mandelmassan. Vik försiktigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.