Bild på Gluten- och sockerfri Semmelwrap
Bild på Gluten- och sockerfri Semmelwrap
Bild på Gluten- och sockerfri Semmelwrap

Gluten- och sockerfri Semmelwrap

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2016-02-01 17:02

Semmelwrappen viker jag som en vanlig wrap, och "klär" med bakplåtspapper som jag klipper av. Sedan knyter jag ihop wrappen med ett snöre för att bakplåtspappret inte ska gå upp. Det här blir en ljuvlig fika eller mellanmål!

Receptet ger

1
st
Semmelwrap

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • ½ msk Fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk grädde/mjölk
  • 1 tsk sötströ (går lika bra med strösocker om man vill)
  • ½ tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm kardemumma
  • ½ krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister

Rubrik

  • Mandelmassa:

Ingrediens

  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk grädde
  • ½ msk sötströ (går lika bra med strösocker om man vill)
  • 1-2 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • Grädde till fyllning (motsvarande ca ½ dl ovispad)
  • smör till stekning

Gör så här

  1.  

    Wrap: 
    Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter och svälla. Värm en stekanna med en klick smör och häll i smeten. Platta ut smeten och forma rund med en sked. Stek på svag/medelvärme i några minuter, och vänd därefter på den försiktigt och stek någon minut till (tills den är genomstekt). 

    Mandelmassa: 

    Blanda ihop alla ingredienser noga.

    Lägg wrapen på en tallrik och fördela ut mandelmassan i en sträng i mitten (från cirka halva wrapen och ända till kanten så att den går att vika ihop). Fördela även grädde på mandelmassan. Vik försiktigt ihop som en wrap. Klä gärna wrapen med exempelvis bakplåtspapper och knyt med ett snöre. Om önskas tillsätts mer grädde i wrapens öppning.

     

     

     

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.