Bild på Glutenfri Kanelbulle, Nutellabulle, Lussekatt, Semelbulle

Glutenfri Kanelbulle, Nutellabulle, Lussekatt, Semelbulle

Mejasmums
mån, 2016-01-25 19:08

Glutenfri vetedeg som är lättarbetad och går att använda till de flesta bullar...

 

Vi brukar göra dubbelsats med deg och baka ut olika sorters bullar när vi bakar...

 

Välkommen även till www.mejasmums.blogspot.se

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • kardemumma efter smak kan bytas ut mot 1g saffran om man bakar lussekatter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 500 g glutenfri mjölmix

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37C. Rör ut jästen i degspadet.

    Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma/saffran, bakpulver och salt. Tillsätt mjölmixen.  

    Låt jäsa övertäckt i 30 min, jag brukar ha både plastfolie och handduk, för att bevara saftigheten.  

    Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar.

     

    För bullar till semlor, gör runda bullar och lägg dem på en plåt för att jäsa ca 30 min, gärna med plastfolie och handduk över.  

     

    För nutellabullar, kavla ut degen till en rektangel. Bred ut rikligt med nutella så det täcker degen. Rulla ihop till en rulle, med den långa sidan mot dej.   Skär i skivor om ca 1,5-2cm breda. Lägg med rundeln nedåt och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 30 min.

     

    För kanelbullar kavla ut degen till en rektangel. Bred ut mjukt smör så det täcker degen, strö över socker, kanel och ev. kardemumma tunnt över smöret. Rulla ihop till en rulle, med den långa sidan mot dej.   Skär i skivor om ca 1,5-2cm breda. Lägg med rundeln nedåt och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 30 min.  

     

    För lussekatter, baka ut lussekatterna i önskad form, lägg i ev. russin, låt jäsa i ca 30 min under plastfolie och bakduk.  

     

    Pensla med uppvispat ägg på alla olika sorters bullar.(ev. strö över pärlsocker på kanelbullar och nutellabullar) grädda sedan i ca 5 min i 220C.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.