Bild på Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

baka.se
ons, 2010-09-29 10:03

Receptet ger

30-40
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 600 g glutenfri mjölmix exempelvis Finax

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1,25 dl flytande margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret/margarinet och tillsätt mjölk. Smula ner jästen när vätskan blivit fingervarm.

  2. Blanda degvätskan med  socker, salt, kardemumma och glutenfri mjölmix till en lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.

  3. Rör samman flytande margarin, socker och kanel till en fyllning.

  4. När degen jäst klart. Arbeta ihop den något. Pudra bordet med mjölmix och knåda degen degen lätt.

  5. Dela degen i två delar som du kavlar ut till två rekangulära plattor, ca 20 x 40 cm stora.

  6. Bred ett jämt lager fyllning på vardera degplatta.

  7. Rulla plattorna till två rullar med skarven nedåt. Dela varje rulle i ca 2,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

  8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Jag gjorde kanelbullar på

Jag gjorde kanelbullar på receptet till glutenfria lussebullar ( sök på baka.se) men tog bort saffran. Blev jättebra.

glutenfritt må ste bearbetas

glutenfritt må ste bearbetas i assistent ca 10 minuter då svället det och blir inte lika kladdigt,
man kan ta något mer mjöl vid utkavling mem inte
mycket för då blir bullarna hårda

600g mjöl räckte inte! :)

600g mjöl räckte inte! :)

Behövde ha i ca 2dl mix

Behövde ha i ca 2dl mix extra. Ändå kladdigt.

Ändå kladdigt

Testa med att inte smälta smöret, använd i stället rumstempererat smör och rör ner det i smeten efter att du har rört ner allt mjöl. Då blir det mindre kladdigt.

Tack för försöket. Det blev

Tack för försöket. Det blev muffins med kanel. Svårt att skarva degen. Blev bara kladd :(
Men muffisarna smakade gott :)

och hur tänkte ni? det blir

och hur tänkte ni? det blir ju sockerkakssmet av degen.

Hahahha Det gick inte att

Hahahha
Det gick inte att skarva degen och det blev muffisar med kanel.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.